Als je graag buiten sport, zoals wandelen, fietsen, hardlopen of bergbeklimmen, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. Outdoor sportkleding moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook bescherming bieden tegen de elementen en geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Wat voor kleding is geschikt voor outdoor sporten en welke kleding items zijn onmisbaar? Je leest het hier.

Materiaal en pasvorm

Bij het kiezen van de juiste outdoor sportkleding van bijvoorbeeld Tip de Bruin is het materiaal en de pasvorm van groot belang. Kies voor ademende materialen, zoals polyester of nylon, die zweet afvoeren en je lichaam droog houden tijdens het sporten. Vermijd katoenen kledingstukken, omdat deze het zweet vasthouden en je afkoelen. De pasvorm van je kleding is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je kleding niet te strak of te los zit. Te strakke kleding kan belemmerend werken tijdens het bewegen en te losse kleding kan je hinderen of in de weg zitten.

Onmisbare kleding items

Wanneer je gaat buiten sporten zijn er een aantal kledingstukken onmisbaar. Een goed passend sportshirt en sportbroek vormen de basis van je outfit. Kies voor ademende materialen die zweet afvoeren en je droog houden tijdens het sporten. Daarnaast zijn goede schoenen een must. 

Kies voor stevige en comfortabele schoenen die geschikt zijn voor de activiteit die je gaat doen. Wandelschoenen zijn bijvoorbeeld ideaal voor wandelen en bergbeklimmen, terwijl hardloopschoenen geschikt zijn voor hardlopen. Een goed jack, zoals van Canada Goose, biedt bescherming tegen wind, regen en kou. Kies voor een waterdicht en ademend jack dat je warm en droog houdt tijdens het sporten. Daarnaast beschermt een pet of muts je hoofd tegen de zon en houdt je hoofd warm tijdens koude weersomstandigheden. Kies voor een ademende stof die zweet afvoert. En vergeet in de winter geen handschoenen. Handschoenen beschermen je handen tegen de kou en bieden extra grip tijdens het sporten. Kies voor handschoenen die geschikt zijn voor de activiteit die je gaat doen, zoals skiën of wandelen.

Andere handige kleding items

Naast de onmisbare kleding items zijn er nog andere handige kleding items die je kunt dragen tijdens outdoor sporten, zoals thermokleding. Deze kleding houdt je lichaam warm en droog tijdens koude weersomstandigheden. Het is een ideale basislaag onder je sportkleding. En ook een goede regenjas of broek is onmisbaar. Een regenbroek biedt extra bescherming tegen regen en houdt je droog tijdens het sporten. Met deze kleding ben je tegen alle weersomstandigheden gekleed. Niets houd je nu nog tegen om naar buiten te gaan.